Hij kocht

In januari kocht hij een rijstkoker. ‘We hebben toch gewoon pannen om rijst in te koken’, zei ik. ‘Daar heb je toch geen apart apparaat voor nodig?’ Het leek hem juist handig. De rijst zou er beter door gaan smaken en het zou nooit meer mislukken. ‘We eten bijna nooit rijst’, zei ik. ‘En de rijst lukt altijd prima.’ Maar dat vond hij geen goede argumenten. Het is nu december en de rijstkoker staat nog onaangeroerd in de kast.

In februari kocht hij een friteuse. ‘We frituren nooit iets’, zei ik. ‘Hoogstens een keer per jaar’. Nou dan hebben we het alvast en als we gaan frituren hoeft het niet met olie in een wok maar dan kan het in deze friteuse. Die zetten we dan op het balkon. Dan zijn we meteen van de friet-stank af. De friteuse staat startklaar voor gebruik te glimmen naast de rijstkoker.

In maart kocht hij een bloeddrukmeter. ‘Voel je je niet goed?’ vroeg ik. Hij voelde zich prima. Het leek hem handig omdat hij er een bezoek aan de dokter mee kon besparen. Het was voor de zekerheid. Voor het geval hij zich zou afvragen of zijn bloeddruk wel goed zou zijn. Dan kon hij het meteen even testen. We hebben allebei een keer getest. Onze bloeddruk is prima. Ik heb het apparaat verstopt tussen mijn sokken. Hij heeft het sinds maart niet gemist.

In april kocht hij een fietsdrager, voor achter de auto. Dan kon de racefiets mee op vakantie naar Denemarken. ‘We hebben helemaal geen trekhaak’, zei ik. Hij wist honderd procent zeker dat we er wel een hadden. En hij ging zeker niet kijken in de garage of het daadwerkelijk zo was. Bovendien moest ik me er niet mee bemoeien want wat wist ik er nou van. Het was waar dat we een trekhaak hadden, op onze vorige auto. De Mazda had er een, de BMW heeft er geen. De fietsdrager staat in de schuur. De racefiets kon niet mee op vakantie.

Tot slot wil ik iets opbiechten. Afgelopen week reed ik een iets te kort bochtje in de garage. Daardoor schampte ik een betonnen pilaar en nu zit er een enorme kras op de linkerkant van de auto. Daarom overweeg ik de bovengenoemde producten te verkopen, zodat ik de kosten van de reparatie kan dekken. Iemand interesse?


Geplaatst

door

Reacties

12 reacties op “Hij kocht”

 1. Nicoline avatar
  Nicoline

  Haha Mies, ik denk eerder aan een krantenwijk

  1. WitMic avatar

   Ik denk een dubbele, hahaha.

 2. Agaath Witkamp avatar
  Agaath Witkamp

  Wat zijn jullie toch een prachtig stel, jullie vullen elkaar zo mooi aan. Blijf dat vooral doen !
  Sterkte !!

  1. WitMic avatar

   Dankjewel lieve Agaath! Liefs!! X

 3. Rolien avatar
  Rolien

  Krasje op je relatie is erger !
  Gelukkig lijkt me dat niet het geval.
  Een glimlach bij een miskoop (of kras) lost veel op , ga zo door lieve schatten .

  1. WitMic avatar
 4. Moeders avatar
  Moeders

  Nog geen poffertjespan? Tosti-ijzer? Tafelgrill? Airfryer? Pizza-oven? Gourmetstel? Voetmassagebad? Chinese fondupan? Vacumeermachine? Chafing dish? Niet kopen hoor, hebben wij allemaal (behalve de airfryer, maar die heeft Rolien), mogen jullie allemaal lenen. Ik geloof dat we ook nog een apparaat hebben om brood te bakken, maar het kan zijn dat die defect is.
  Ik ben bijvoorbeeld dol op schaaf-, rasp- en snijmachines, mandolines, (staaf)mixers. Maar ik doe er zelden iets mee. Heeft Bart al een saturatiemeter? Ook reuze handig!
  Gelukkig gaan jullie geregeld weg met elkaar ❤️en die apparaten eten geen brood. Ik denk niet dat de verkoop voldoende oplevert voor de reparatie van de auto. Dus gewoon lekker laten staan. Komt vast nog wel eens van pas.
  Een heerlijk stukje Mies! Fijne dag nog en kus voor Bart en jou!

  1. WitMic avatar

   Ha moeders, Tja, je begrijpt dat dit slechts een selectie is uit de aankopen van afgelopen jaar. Ik zal je er niet mee vermoeien. Bottom line: teveel spullen. Doel voor volgend jaar: hoe kom ik er vanaf? Ik zal eens eens langs de kringloopwinkel rijden met het een en ander. Al denk ik dat het misschien beter is om de spullen te laten staan, anders komt er weer iets voor in de plaats. fijne dag! X

   1. Moeders avatar
    Moeders

    Wel goed plan die kringloopwinkel. Is misschien ook wel iets voor ons

 5. Ron de Mos avatar
  Ron de Mos

  Impulsaankopen, don’t you love ‘m :-). Zit altijd een briljante gedachte achter, die je vervolgens vergeet. Tav de BMW, een idee is om precies dezelfde kras aan de andere kant te maken, dan is het ineens design :-). Leuk verhaal weer Mies !

  1. WitMic avatar

   Haha, top-idee Ron! Ik ga morgen even een strak bochtje rechtsom maken 🙂

 6. Jannike avatar
  Jannike

  Guilty…! Ruilen tegen een broodbakmachine?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *