Topvakantie

Het was me er weer een. Ik verheugde me er al weken op. De herfstvakantie. Anna en Lina uit logeren. Bart aan het werk en ik ben fijn alleen thuis. Oh, wacht even. De puber. Julia. Die is er ook. Nou, dan ga ik toch lekker weer een paar dagen in mijn eentje op vakantie. Naar Duitsland.

Twijfel en perfectionisme

Vorig jaar was ik in Hamburg en ik was al eens in Berlijn, nu leek Frankfurt een goede bestemming. Betaalbare mooie hotels, een directe treinverbinding en genoeg musea en andere attracties. Maar ik twijfelde. Misschien toch weer naar Berlijn? Of misschien toch met iemand, waarom nou weer alleen? Ik wachtte, en wachtte. Geen idee waarop. En toen ik maandagmiddag eindelijk wilde gaan boeken waren alle leuke hotels vol of ze waren twee keer zo duur geworden. En de rechtstreekse treinverbinding werd vier keer overstappen. Vijf uur later concludeerde ik dat het hebben van perfectionisme en het niet kunnen nemen van beslissingen geen goede combinatie zijn.

Coma-kijkgedrag

Om mezelf aan te zetten liep ik de volgende ochtend vijf kilometer hard. Vervolgens werkte ik aan mijn huiswerk voor mijn theateropleiding en daarna keek ik een Amerikaanse serie over een detective die moorden oplost in Hollywood. Niet te spannend, wel vermakelijk, maar zo kleurloos dat ik de seizoenen versneld af liet spelen omdat ik toch wilde weten hoe het af zou lopen. Goed. Om van het schuldgevoel over mijn coma-kijkgedrag af te komen draaide ik tussendoor een paar wasjes.

vakantie op de bank

Inmiddels was het woensdag en was ik alle schaamte voorbij. De wassen waren gedraaid. Het derde, vierde en vijfde seizoen van de detective flitsten voorbij alsof ik naar buiten keek vanuit de trein, die ik had kunnen nemen.

Migraine

Woensdagnacht werd ik wakker met migraine. Voor wie het niet kent, dat voelt alsof er iemand in je hoofd aan een kant je hersenen naar buiten probeert te beuken. Een, twee pillen. Het werkte niet. Donderdag mikte ik er nog wat paracetamol en ibuprofen in terwijl ik seizoen zes en zeven zapte. (Bureau moordzaken draait door.) Daarna had ik een teiltje nodig (letterlijk) en de vrijdag bestond uit loopjes vanuit de slaapkamer naar het toilet en terug.

Hoe dan?

Halverwege de zaterdag krabbelde ik weer overeind. Ik zegde de housewarming van een vriendin af omdat ik bang was dat de tien minuten er naartoe fietsen me opnieuw uit zouden schakelen. En nu is het zondag. Ik heb drie kilometer hardgelopen en ik schrijf dit stuk omdat ik erachter probeer te komen hoe deze week zo heeft kunnen lopen. Vakantie in bed. Soms gaan dingen zoals gepland. Maar meestal niet. Meestal gaat het anders. Bij mij in ieder geval wel. Ik denk teveel na. Probeer de ideale situatie te creëren, de beste beslissing te nemen, wil alles uit het moment halen. Met als resultaat. Niks. Nou, dat is niet helemaal waar. Het lukt me al om te accepteren dat deze week was wat het was. Ik kan het namelijk niet veranderen achteraf. Blijkbaar moest dit zo zijn. Volgende keer beter.


Geplaatst

door

Reacties

12 reacties op “Topvakantie”

 1. Rolien avatar
  Rolien

  Uitstel , twijfel, afstel, spijt achteraf, relatief allemaal…….
  Soms is thuis zo gek nog niet !
  Herkenbaar !

  1. WitMic avatar

   Ik zal het wel niet van een vreemde hebben. 😉 XX liefs mam!!

 2. Moeders avatar
  Moeders

  Ook voor mij herkenbaar! Schrale troost: je was in elk geval thuis en niet in je uppie (voor wellicht veel geld) in een hotelkamer. Het blijft balen, daar valt niets op af te dingen. Het voelt als vijf werkdagen zon en dan regent het het hele weekend. Soms zitten er valse noten in het muziekstukje .
  Wel positief beschreven overigens !
  Volgende keer beter, hoop ik voor je.

  1. WitMic avatar

   Dank moeders, het is gelukkig herkenbaar voor velen, dat maakt dat ik mezelf iets minder gek voel. liefs! X

 3. Agaath Witkamp avatar
  Agaath Witkamp

  Lieve Miesje, ik heb net je verhaal gelezen en ik vind het heel herkenbaar. De twijfels hebben je te pakken gehad.
  Ik hoop dat je je nu weer een stukje beter voelt. Veel liefs en sterkte met je strijd !
  Groetjes van mij uit de andere kant van het land.

  1. WitMic avatar

   Liefs Agaath!

 4. Jannike avatar
  Jannike

  Het gras is echt niet (altijd) groener… Thuisblijven is ook heerlijk. Een plan hebben ook. Maar dat kan je ook thuis hebben. En blijkbaar had je ook rust nodig en heb je jezelf nu migraine in een hotelkamer in het buitenland bespaard. Tot gauw!

 5. Ron avatar
  Ron

  Mies, wat heb je toch een aparte definitie van een retraite………:-)

  1. WitMic avatar

   Ja hè Ron, dat vind ik zelf ook hoor

 6. Willeke avatar
  Willeke

  Sorry voor de late reactie. Er zat even 3 weken Zuid Afrika tussen ha ha.
  Volgende keer mij bellen, Mies.
  Nemen we een beslissing en gaan we op reis. Joehoe!! X

  1. WitMic avatar

   Ha Wil, jaaa de volgende keer bel ik je! XXX