Bart, Mies en de kinderen


Bart heeft een nieuwe hobby. Hij filmt ons ontbijtritueel, van begin tot het eind, ongemonteerd. Elke werkdag. Ik had mijn bedenkingen maar vond het tegelijkertijd wel een grappig idee. Leuk voor later, konden we terugkijken wat we in 2016 aan tafel deden met z’n vijven. 

Bart, Mies en de kinderen. Het saaiste ontbijt van Nederland. Vijf mensen die er elke dag twintig minuten over doen om hun ontbijt te nuttigen. Met de regelmatig terugkerende inspirerende onderwerpen: 

  • Pindakaas (die op is of bijna op of die niet door iemand aan iemand anders gegeven wil worden) 
  • Oma’s en een tante (die wel of juist niet aan tafel willen tijdens het gefilmde ontbijt)
  • Wat is gezond eten?
  • Wel of geen boter op brood?
  • Wie neemt er nou brood mee naar school zonder beleg?
Onze familieleden zijn onze grootste fans, vooral opa’s, oma’s en tante’s die niet bepaald om de hoek wonen, zijn blij dat ze eens wat meer van ons zien, al is het dan via een filmpje. Er zijn ook vrienden die er niets van begrepen. ‘Hoe kun je nou je leven zo te kijk zetten? Heb je die kinderen wel om toestemming gevraagd? Belachelijk, je weet nooit welke gek hier mee aan de haal gaat!’ Dat dus. Dat hoort er blijkbaar ook bij.
 
Het idee was om het een jaar vol te houden. Na negenennegentig afleveringen is het ontbijt gestrand. Bart was lichtelijk teleurgesteld dat ik het ontbijt niet wilde filmen tijdens de zomervakantie. Een camera op de vlonder van onze safaritent vond ik net iets teveel aandacht op de camping. Toen Bart een grote klus kreeg bleef er geen tijd meer over voor YouTube, hij was er toch nog minstens een uur per dag mee bezig. Onze achtendertig volgers zullen het zonder ons moeten doen. We eten nog elke dag op dezelfde manier, aan tafel, met z’n vijven, alleen de camera staat uit. 

Geplaatst

door

Tags: